Kan Donald være en kjøpsmulighet?

Donald Trump ble i morgentimene valgt til ny president, og markedene er noe ned. Vår erfaring er at dette kan være en kjøpsmulighet for langsiktige fondssparere.

Mye tyder på at Donald Trump er valgt til ny president. Her kan det likevel komme en omtelling, noe som vil føre til en lengre prosess.

For øyeblikket ser det ut som han får majoritet i både senatet og representantenes hus. Det kan gi en handlekraftig administrasjon, noe vi ikke har sett siden da Obama hadde demokratisk flertall i kongressen. Dette kan derfor være positivt.

Børsene faller i dag

Det burde ikke overraske noen, da markedene har steget kraftig de siste dagene. Normalt vil ikke politiske hendelser som dette være nok til å påvirke utviklingen i verdensøkonomien, selv om det skaper usikkerhet på kort sikt.

Etter at britene stemte seg ut av den Europeiske Unionen tok det to dager før børsene var tilbake på nivåer lik de vi så før avstemningen. Her kan det dog ta litt mer tid.

Samtidig er det nå mindre sjanse for at den amerikanske sentralbanken vil heve renten i desember. Markedene hadde i morges priset inn 40% sannsynlighet for renteheving i desember mot 65% før valget.

Kjøpsmulighet

Markedene misliker usikkerhet.

Hvis Donald Trump vinner, så øker usikkerheten rundt hvilken politikk som vil føres. Det gjelder spesielt innen handel og hvordan USA heretter vil forholde seg til omverdenen.

I skrivende stund er Hovedindeksen på Oslo Børs ned 1,35%. Børsene i Asia falt mellom 2% og 5% i morgentimene. Samtidig svekker amerikanske dollar seg mot euro, og oljeprisen faller.

Vår erfaring er at kursfall etter slike hendelser kan være en kjøpsmulighet, da man får mer verdi for pengene. For den langsiktige fondssparer kan det derfor være greit å holde seg i ro.

Selv kommer vi til å benytte mulighetene som kan oppstå de neste dagene til å kjøpe kvalitetsselskaper til gode priser.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.