Nyhet! Vi lanserer ODIN USA

USA er verdens største aksjemarked og har gitt god avkastning over tid. Derfor mener vi også at det bør være en viktig del av en diversifisert portefølje.

Etter langt og grundig forarbeid har vi i dag gleden av å presentere vårt nye fond, ODIN USA. USA er verdens største aksjemarked – et marked som har gitt meget god avkastning over tid og hvor vi som aktive forvaltere finner verdiskaping på tvers av industrier. Med et hjemmemarked som teller over 300 millioner mennesker har amerikanske selskaper et unikt potensiale til å vokse seg store. De selskapene som klarer å utvikle sterke forretningsmodeller med unike produkter og tjenester har muligheter til å skape store verdier over tid.

Den amerikanske økonomien har over tid vist seg å være særdeles dynamisk, preget av en innovasjonskultur og med et fleksibelt arbeidsmarked som tilpasser seg opp- og nedturer. Det liberalistiske tankesettet som gjennomsyrer den amerikanske økonomien gjenspeiler seg også i en selskapskultur som setter aksjonærverdier i høysetet.

https://youtu.be/6KJaRF4ARwI

«Vi har satt sammen en portefølje av selskaper som er ledende i sine respektive markeder og som har gode vekstmuligheter, både i det amerikanske markedet og globalt», sier Vigdis Almestad er ansvarlig forvalter sammen med Harald Nissen. Vigdis kom til ODIN i januar i år, og har 25 års erfaring som forvalter av norske, nordiske og globale mandat. Harald har jobbet i ODIN siden 2010 som analytiker og forvalter på europeiske og globale mandat.

Vi mener at en diversifisert aksjeportefølje burde ha et stort innslag av globale selskaper og gitt de unike karakteristika og størrelsen på det amerikanske markedet vil ODIN USA være en naturlig byggekloss i en langsiktig strategisk portefølje. ODIN USA vil inngå som et sentralt element i vår anbefalte løsning ODIN Aksje. I ODIN har vi lang erfaring med forvaltning av amerikanske aksjer i ODIN Global. Ved å starte ODIN USA kan vi tilby et enda mer rendyrket alternativ for de som ønsker eksponering mot det amerikanske markedet.

Les mer om fondet her>>

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.