I disse dager sender vi ut kundeerklæringskjemaer via Kundesjekk til våre kunder. Dette tiltaket er en del av vårt arbeid for å bekjempe hvitvasking og terrorfinansiering. Les mer her.

Siste markedskommentar:

Rentefall – forsiktig med hva du ønsker deg!

Høsten er ofte kjennetegnet av volatile og fallende børser. Likevel steg børsene i september, mye takket være rentekutt fra flere sentralbanker og stimuli pakker fra Kina. Lavere renter er bra for børsene så lenge det ikke skyldes en økonomi som er veldig svak.

Alle nyheter

Odinbilder, Odin bild
1. juni 2021

Enda mer valgfrihet kan gi deg hundretusener mindre i pensjon

Egen pensjonskonto gir deg mer frihet til å velge hvordan tjenestepensjonen din skal investeres. Men større valgfrihet åpner også for kostbare feil.

Odinbilder, Odin bild
13. april 2021

Slik velger du riktig rådgiver i 5 enkle steg (guide)

Får du ikke oppfølgingen du fortjener fra rådgiveren din? Her forklarer vi hvordan du finner en dyktig investeringsrådgiver som passer for deg.

Odinbilder, Odin bild
8. april 2021

Du får kanskje igjen på skatten? I så fall gjør du noe feil

Vår spare- og investeringsøkonom Martin Graftås liker ikke å få igjen penger på skatten, og ønsker seg i stedet baksmell. Her forklarer han hvorfor.

5. januar 2021

Justering av kurs og utdelingav nye andeler i rentefondene

Kursene i rentefond endres ved inngangen til et nytt år. Det betyr i praksis at du som andelseier får flere fondsandeler, mens verdien i kroner og øre blir den samme. Ane forklarer.

Odinbilder, Odin bild
11. desember 2020

11 gode tips for å spare skatt før nyttår

Her forklarer Martin Graftås, som er spare- og investeringsøkonom i ODIN, hvilke grep du kan gjøre for å spare skatt før nyttårsrakettene går til himmels.

Odinbilder, Odin bild
16. november 2020

Den ultimate guiden i “finansk” for deg som investerer i fond

Snakker fondsforvalteren din “gresk”? Her forklarer vi viktige ord, begreper og forkortelser som du kan støte på i møte med finansbransjen.

26. oktober 2020

Odin bytter depotbank

Odin Forvaltning AS har inngått avtale med DNB Bank ASA for depotmottak gjeldende Odins verdipapirfond. Det formelle bytte av depotbank skjer 26. oktober 2020.

Odinbilder, Odin bild
18. september 2020

Slik velger du riktig rentefond til porteføljen din

Mange velger feil type rentefond – det så vi under koronakrisen. Her har du derfor et dypdykk i rentefond og hvordan du bruker dem i porteføljen din med Nils Hast, som er senior porteføljeforvalter i Odin.

Odinbilder, Odin bild
14. september 2020

Risikoen kommer til syne når du glemte at den eksisterte

Når du investerer i aksjefond tar du risiko, slik skal det være. Men en tankefelle gjør det lett å glemme at den finnes, og det kan koste deg mye penger.