I disse dager sender vi ut kundeerklæringskjemaer via Kundesjekk til våre kunder. Dette tiltaket er en del av vårt arbeid for å bekjempe hvitvasking og terrorfinansiering. Les mer her.

Siste markedskommentar:

Rentefall – forsiktig med hva du ønsker deg!

Høsten er ofte kjennetegnet av volatile og fallende børser. Likevel steg børsene i september, mye takket være rentekutt fra flere sentralbanker og stimuli pakker fra Kina. Lavere renter er bra for børsene så lenge det ikke skyldes en økonomi som er veldig svak.

Alle nyheter

6. juli 2023

Renteeksperten om dagens situasjon: “Enkelt forklart får du betalt for å ha boliglån”

Selv om boliglån har blitt langt dyrere å betjene de siste årene, har det reelt sett blitt gunstigere å låne penger. Nøkkelen ligger i det litt vanskelige begrepet negativ realrente etter skatt, og spørsmålet er hvor lenge dagens situasjon vil vare. Renteeksperten forklarer hvordan det henger sammen.

Investeringsdirektør Alexander Miller.
30. juni 2023

Ikke så ille som fryktet

Første halvår i 2023 ble på langt nær så ille som fryktet.

Warren Buffet, CEO i Berkshire Hathaway.
19. juni 2023

«Orakelet fra Omaha»: – Fortsatt mulig å utnytte markedets kortsiktige fokus

Superinvestor Warren Buffett har fortsatt tro på investeringsstrategien som har gjort ham til en av verdens rikeste personer. – Muligheter oppstår ved at andre gjør dumme ting, sier finansguruen, som står bak en av de største posisjonene i Odin USA.

9. juni 2023

Makrorapport: AI tar av på børsene

Det ble en måned med relativt mye svingninger, og sett bort fra teknologi endte amerikanske, kinesiske og europeiske aksjemarkeder i minus.

24. mai 2023

Odin gjør viktige endringer i fristen for handel i fondene

Med virkning fra 1. juni 2023 vil Odin endre fristen (cut off) for å handle i fondene våre til kl. 12:00 CET

24. mai 2023

Fusjon mellom SR-Bank Rente og ODIN Norsk Obligasjon

Onsdag 24. mai ble det avholdt andelseiermøte i forbindelse med den planlagte fusjonen mellom SR-Bank Rente og ODIN Norsk Obligasjon.

investeringsdirektør Alexander Miller i ODIN Forvaltning.
26. april 2023

Dette er ekspertens aksjefavoritter nå

Enkelte selskaper kommer styrket ut av kriser og turbulente tider, mens andre dukker under. Disse selskapene har investeringsdirektøren aller mest tro på nå – og disse holder han seg unna.

Spare- og investeringsøkonom Martin Graftås.
30. mars 2023

Kjøpe på topp og selge på bunn…? Eller var det motsatt?

Bankkollapsene i USA og Sveits har skapt usikkerhet på børsene, og dårlige minner fra finanskrisen i 2008 er vekket til live. Her er det lureste – og dummeste – du som sparer i fond kan gjøre når aksjemarkedene er urolige.

Investeringsdirektør Alexander Miller.
17. mars 2023

Børsene skjelver – hvor urolig bør du være?

Bankkollapsene i USA har sendt sjokkbølger gjennom verdens finansmarkeder. Her er ekspertenes analyse av børsuroen og hva det kan bety for deg. – Frykten er sterkt overdrevet, sier investeringsdirektør.