I disse dager sender vi ut kundeerklæringskjemaer via Kundesjekk til våre kunder. Dette tiltaket er en del av vårt arbeid for å bekjempe hvitvasking og terrorfinansiering. Les mer her.

Siste markedskommentar:

Rentefall – forsiktig med hva du ønsker deg!

Høsten er ofte kjennetegnet av volatile og fallende børser. Likevel steg børsene i september, mye takket være rentekutt fra flere sentralbanker og stimuli pakker fra Kina. Lavere renter er bra for børsene så lenge det ikke skyldes en økonomi som er veldig svak.

Alle nyheter

15. mai 2024

Vedtektsendringer i SpareBank1 Fond og SR-Bank Fond

Mandag 13. mai ble det avholdt andelseiermøte i forbindelse med planlagte vedtektsendringer i noen SpareBank 1 Fond og SR-Bank Fond.

8. mai 2024

Makrorapport: Blandede markeder i april

Amerikanske inflasjonstall kom inn høyere enn ventet, mens BNP-tallene kom svakere enn ventet, og dette trigget en renteoppgang som tynget aksjemarkedet.

8. mai 2024

Vedtektsendringer i flere ODIN-fond

Mandag 6. mai ble det avholdt andelseiermøte i forbindelse med planlagte vedtektsendringer i flere av Odins fond.

Senior porteføljeforvalter for ODIN Norden, Vigdis Almestad.
8. mai 2024

Norden-fond med storgevinst på dansk børseventyr

Det største porteføljeselskapet i ODIN Norden har levert en samlet avkastning på over 620 prosent siden fondet kjøpte sine første aksjer. Eventyret er nå verdt langt mer enn alle selskapene på Oslo Børs til sammen, og nesten syv ganger så mye som Equinor. Sjekk hva forvalteren tenker om veien videre, og hvordan hun plukker aksjer.

Odinbilder, Odin bild
3. mai 2024

ESG-rangeringer: Hva forteller de oss egentlig?

ESG-rangeringer gir ikke en fullstendig oversikt over ESG-risikoene et selskap står ovenfor.

Investeringsdirektør Alexander Miller.
2. mai 2024

Inflasjon og renter, den nye normalen

Børsene fortsetter ikke helt i samme takt som tidligere i år. Vi er i ferd med å se et skifte der høyere renter enn forventet er i ferd med å endre risikovilligheten i markedet.

To gaver.
23. april 2024

Denne konfirmasjonsgaven kan doble seg i verdi hvert tolvte år

Du finner det kanskje ikke på ønskelisten til konfirmanten, men her forklarer vi hvorfor aksjefond er en super gave til konfirmasjon.

investeringsdirektør Alexander Miller i ODIN Forvaltning.
19. april 2024

Eskalering i Midtøsten: Hva bør du gjøre med fondssparingen din nå?

Konflikten i Midtøsten har eskalert, og frykten for storkrig øker. Her forklarer vi hva dette kan bety for aksjemarkedet og deg som sparer i fond.

8. april 2024

Aksjer opp i mars

Aksjemarkedet fikk en sterk avslutning på første kvartal med nye toppnoteringer i både Europa og i USA. Sterkere makroøkonomiske nøkkeltall fra Kina bidro til oppgang i råvarepriser, inkludert olje.