På grunn av planlagt vedlikehold vil Odin Online være utilgjengelig fra fredag 9. mai kl. 16.00 til mandag 12. mai kl. 08.00. I dette tidsrommet vil du ikke ha tilgang til beholdningen din, men du mister ikke noen handelsdager som følge av dette.

Siste markedskommentar:

Er markedet en god spåmann?

Markedet har gått fra å være svært optimistisk til å bli mye mer bekymret. April var først og fremst preget av store svingninger i etterkant av «Liberation Day» der høye tollsatser ble annonsert. I motsetning til Covid og invasjonen i Ukraina, er Trumps påvirkning på markedet mye vanskeligere å forutsi. Endringer og usikkerhet er på mange måter verre enn dårlige nyheter for børsene. Derfor er det store svingninger på børsene for tiden.

Alle nyheter

8. april 2025

Turbulent start på uken – «Det kan godt hende det ikke blir verre enn dette», sier investeringsdirektør

Det var kraftige utslag på verdens aksjemarkeder mandag morgen, etter at USA innførte nye, omfattende tollsatser før helgen. De globale konsekvensene har ikke latt vente på seg. Amerikanske indekser falt bratt fredag, og mandag morgen følger Oslo Børs etter – med bredt fall blant både eksportrettede og innenlandsorienterte selskaper. Likevel er det håp om at det verste kan være over, ifølge investeringdirektør Alexander Miller.

8. april 2025

Hva er forvalter Shakeb Syeds analyser etter de siste dagers markedshendelser?

Tidligere i dag gjestet han NRK Nyhetsmorgen der han delte sin innsikt rundt hva som skjer i verdensøkonomien og hvordan man bør forholde seg til børsuroen.

3. april 2025

Miller og Syed kommenterer markedet etter Trumps nye tollsatser

Investeringsdirektør Alexander Miller og Senior Porteføljeforvalter Shakeb Syed kommenterer markedet etter at Trump i går innførte nye tollsatser. De diskuterer hva dette kan bety for internasjonal handel, markedspsykologi og investorenes forventninger fremover – og hvilke bevegelser vi allerede ser i markedet som følge av tiltakene.

3. april 2025

Hva kjennetegner robuste og motstandsdyktige selskaper?

I tider preget av politisk uro, økt geopolitisk spenning og urolige finansmarkeder settes selskapers motstandskraft virkelig på prøve. Som investor blir det ekstra viktig å vite hva du eier – og hvorfor. Robuste selskaper med sterke forretningsmodeller og solide balanser står bedre rustet til å møte usikkerheten og skape verdier over tid, også når det svinger i markedene.

2. april 2025

Investeringsmuligheter i fremvoksende markeder – Reisebrev fra India

I mars reiste vi rundt i India med formål om å dykke dypere ned i markedet, forstå menneskene og utforske bedriftene. Indias vekst er drevet av en ung og ambisiøs befolkning som er klar for å jobbe hardt for å realisere sine drømmer. Kombinert med en rivende teknologiutvikling og økende kjøpekraft, gir dette et solid grunnlag for videre vekst.

1. april 2025

Trumps økonomiske politikk – forsiktig med hva du ønsker deg

Markedet har gått fra å være svært optimistisk til å bli mye mer bekymret. I mars falt børsene på grunn av frykt for at Trumps handelspolitikk kan føre USA inn i en økonomisk nedgangsperiode. Trump ønsker seg lavere renter, svakere dollar og lave energipriser. En resesjon kan ironisk nok være med på å få disse ønskene oppfylt.

31. mars 2025

Bærekraft – En integrert del av forvalterens hverdag

Odin Forvaltning har innført tydelige ESG-prinsipper som en grunnleggende del av forvaltningen av samtlige av selskapets verdipapirfond.

31. mars 2025

Er det nå du bør kjøpe nordisk eiendomsfond?

Den nordiske eiendomsaksjeindeksen er ned mer enn 35 prosent siden toppen i 2021, og mange av eiendomsselskapene handles langt under bokførte verdier. – Vi tror at aksjemarkedet vil prise denne sektoren mer korrekt på sikt, sier forvalter.

31. mars 2025

Når det er riktig å si nei til rabatt – Eiendomsselskapers potensial for vekst kan bli oversett

Eiendomsselskaper til rabattert pris – ja takk, eller for godt til å være sant? Hva skjuler seg bak lave priser? I ODIN Eiendom investerer vi i selskaper som vokser og tjener penger – selv om de ikke alltid ser billigst ut. Her forklarer vi hvorfor det har vært en lønnsom strategi.