I disse dager sender vi ut kundeerklæringskjemaer via Kundesjekk til våre kunder. Dette tiltaket er en del av vårt arbeid for å bekjempe hvitvasking og terrorfinansiering. Les mer her.

Siste markedskommentar:

Rentefall – forsiktig med hva du ønsker deg!

Høsten er ofte kjennetegnet av volatile og fallende børser. Likevel steg børsene i september, mye takket være rentekutt fra flere sentralbanker og stimuli pakker fra Kina. Lavere renter er bra for børsene så lenge det ikke skyldes en økonomi som er veldig svak.

Alle nyheter

19. september 2024

Podkast: Hvordan posisjonere seg for USA-valget og globale kriser med Eirik Bergesen

I denne spesialepisoden tar vi et lengre dypdykk i hvordan geopolitikk og det kommende USA-valget påvirker finansmarkedene. Sammen med politisk kommentator Eirik Bergesen diskuterer vi historiske mønstre og dagens globale risiko. Fra energikrisen til stormaktenes teknologikappløp, ser vi på hva investorer bør følge med på i månedene som kommer.

18. september 2024

Tid slår timing: Slik investerer «verdens beste investor»

Investeringsstrategien til Warren Buffett har gjort ham til en av verdens rikeste. Hva er hemmeligheten bak suksessen? – Det handler om å investere langsiktig i gode selskaper, sier investeringsdirektør. «Markedstiming er både umulig og dumt», mener Buffett.

11. september 2024

Makrorapport: Bråslutt på sommerstillheten

August startet med et brak. Bank of Japans overraskende renteheving bidro til store markedsutslag.

Investeringsdirektør Alexander Miller.
5. september 2024

Investeringsdirektør om børsutviklingen: Derfor har vi stor tro på denne typen aksjer

– Disse selskapene bør kunne klare seg godt uansett børsvær, sier investeringsdirektør. Dette er ekspertens aksjefavoritter nå – og disse styrer han unna.

Investeringsdirektør Alexander Miller og formuesforvalter Kagav Nikpour. Programledere i podkasten Tett på markedet,
5. september 2024

Podkast: Slik unngår du å tape penger i aksjemarkedet

Høyere risiko gir høyere avkastning, eller kanskje ingen avkastning i det hele tatt? I denne episoden snakker vi om hvordan man minsker risiko for å tape pengene sine når man investerer i aksjer, og noen retningslinjer vi følger når vi investerer i selskap.

3. september 2024

Hvordan unngå fallgruver?

August var nok en god måned på de fleste børsene til tross for store svingninger og enkelte svake kvartalstall. August var for mange også en påminnelse om at høy risiko ofte kan medføre store tap.

30. august 2024

Halvårsrapport 2024

Årets første seks måneder har vært veldig bra på børsene, egentlig overraskende bra. Hvis vi spoler tiden seks måneder tilbake tenkte de fleste at det eneste som kunne redde både økonomien og markedene, var betydelige rentekutt.

Investeringsdirektør Alexander Miller og formuesforvalter Kagav Nikpour. Programledere i podkasten Tett på markedet,
26. august 2024

Podkast: Høstens geopolitiske problemstillinger – slik kan de påvirke markedene

Podkasten er tilbake etter sommerferien og vi snakker igjen om de viktigste tingene som rører seg i finansmarkedene.

15. august 2024

Endringer i fondene

Fra og med 15. august gjennomfører Odin Forvaltning to endringer i sine fond. Dette gjelder endring av prisingstidspunkt for Odins aksjefond og innføring av svingprising.