Makrokommentar: Positive sommermarkeder

Juli var en god måned i finansmarkedene. De negative markedsreaksjonene etter britenes «nei til EU» ble reversert, og ytterligere aksjeoppgang fulgte i løpet av måneden.

Den politiske usikkerheten i Storbritannia er redusert etter at en ny statsminister, Theresa May, kom på plass så raskt etter David Camerons avgang. I det korte bildet har konsekvensene av «Brexit» vært mindre enn fryktet, men uttreden fra eurosonen vil svekke veksten i Storbritannia fremover.

European Banking Authority (EBA) publiserte i slutten av måneden resultatet av sin stresstest av europeiske banker. Generelt kom bankene bedre ut enn i tilsvarende test fra 2014, men det var ingen overraskelse at bankindustrien i Italia kom dårlig ut. Italienske banker har store problemer med misligholdte lån, og det trengs tiltak for å styrke bankenes balanse.

Oljeprisen falt fra 50 til 44 USD pr. fat i juli, delvis forklart ved flere aktive oljerigger i USA og høyere produksjon i OPEC. Hendelser som kuppforsøket i Tyrkia og terroraksjoner i Frankrike og Tyskland hadde liten påvirkning på finansmarkedene.

Les hele Makrokommentaren for juli her >>

Skrevet av

Senior porteføljeforvalter
Hun er utdannet sivilingeniør fra NTNU, og har i tillegg gjennomført AFA-studiet og oppnådd en MBA i Finans ved NHH.

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.