Nytt utseende. Samme filosofi: Les om vår nye drakt her.

Årsrapporter

ODINs verdipapirfond 2023

2023 ble et år med litt blandete resultater for ODINs aksjefond målt mot indeksene. Våre norske fond gjorde det meget bra. Både ODIN Norge og SpareBank1 Norge Verdi var godt foran Oslo Børs i fjor, og begge fondene har en svært god langsiktig avkastning også. Våre svenske fond var litt bak indeksene, mens ODIN Norden leverte et bra år.

ODINs verdipapirfond 2022

2022 ble ikke et normalt år. Året vil bli husket som det året da krig vendte tilbake til Europa. Putin sin meningsløse krig mot Ukraina har sørget for store lidelser for millioner av mennesker i vår umiddelbare nærhet. Krigen har også bidratt til energikrise, med skyhøye energipriser som resultat. Året ble også turbulent i finansmarkedene – med fall i både aksje- og rentemarkedene.

ODINs verdipapirfond 2021

2021 ble et år hvor de fleste børsene steg med mer enn 20 prosent. Det svenske aksjemarkedet steg med hele 30 prosent, og Oslo Børs var ikke langt bak, med en oppgang på 23 prosent. Alle ODINs aksje-, rente- og kombinasjonsfond har levert avkastning utover indeksene sine i 2021.

ODINs verdipapirfond 2020

I det som ble annerledesåret 2020 har vi i ODIN jobbet strukturert og grundig med bærekraft – slik vi også har gjort de siste årene. Fjoråret representerte imidlertid en ytterligere styrking av dette langsiktige og viktige arbeidet. Som et resultat av vårt utrettelige fokus på bærekraft, er vi stolte av å ha spikret ODINs bærekraftstrategi for de neste årene.

ODINs verdipapirfond 2019

Ekspansive sentralbanker og svakere makro har resultert i et av de sterkeste børsårene i løpet av siste tiårsperiode. 2019 ble et år vi er veldig godt fornøyd med.

ODINs verdipapirfond 2018

2018 har på mange måter vært et spesielt år både for aksje- og kredittmarkedene verden over. Svakere makroøkonomisk utvikling og handelskrig har ført til økt frykt for at vi er på vei mot en nedgangskonjunktur. Dette bidro til at de globale aksjemarkedene leverte negative resultater i 2018.

ODINs verdipapirfond 2017

Året 2017 har vært preget av sterke aksjemarkeder, og de politiske hendelsene vi uroet oss for ved inngangen til året viste seg å bli tilnærmet ikke-hendelser for aksjemarkedet. ODIN har igjen skapt merverdier for kundene gjennom meravkastning målt mot indeks.

ODINs verdipapirfond 2016

2016 er historie. Noen refleksjoner kan imidlertid være på sin plass. Året vil for mange bli husket for britenes Brexitbeslutning. Grasrota gjorde oppgjør mot eliten i Brussel. Andre vil tenke på Marine le Pen og hennes fremmarsj på meningsmålingene i Frankrike. I rapporten kan du lese adm. dir. Rune Selmars refleksjoner.

ODINs verdipapirfond 2015

Vi ser tilbake på 2015 som nok et år preget av god vekst og gode forvaltningsresultater. Vi er godt fornøyd med fjoråret, og vil fortsette det gode arbeidet med mål om å levere god langsiktig avkastning.

ODINs verdipapirfond 2014

Fornøyde kunder er selve grunnlaget for vår eksistens. Vi forsøker ikke å selge det produktet som er enklest å selge. I ODIN er vi opptatt av at kunder investerer i fond som er riktige for investeringshorisonten og risikoprofilen til hver enkelt.

ODINs verdipapirfond 2013

2013 begynte i en positiv tone. Aksjekursene steg jevnt og trutt de fem første månedene, med spesiell god fart i mai.

Halvårsrapporter

ODINs verdipapirfond 1. halvår 2023

Våre aksjefond har levert høy avkastning dette halvåret. En generell børsoppgang kombinert med en svak norsk krone har vært svært gunstig for våre internasjonale fond.

ODINs verdipapirfond 1. halvår 2022

Første halvår i 2022 vil gå inn i historien som et av de svakeste på veldig mange år. De aller fleste børser har
falt betydelig siden nyttår. Omtrent alt som var med å sende børsene oppover de siste årene, har snudd i 2022.

ODINs verdipapirfond 1. halvår 2021

Bærekraft står helt sentralt i ODINs investeringsprosess. Vi sitter tett på ledelsen i selskapene vi eier og er i aktiv dialog for å påvirke og løfte hensyn til bærekraft høyere opp på agendaen. Gjennom ulike tiltak har vi også styrket vårt arbeid med bærekraft ytterligere i første halvår 2021.

ODINs verdipapirfond 1. halvår 2020

Det mest åpenbare vi har blitt minnet på dette halvåret er at aksjemarkedet svinger. Over tid stiger aksjemarkedet, men det er mange opp- og nedturer underveis. Det er svingningene, som gjenspeiler risikoen i aksjemarkedet, som gjør at aksjer gir høyere avkastning enn risikofrie alternativer over tid.

ODINs verdipapirfond 1. halvår 2019

Første halvår 2019 har i finansverdenen vært preget av sterke børser, geopolitisk usikkerhet, endrede renteforventninger og svakere makrotall.

ODINs verdipapirfond 1. halvår 2018

Første halvår i 2018 har vært preget av urolige børser og utviklingen i våre fond har vært blandet.

ODINs verdipapirfond 1. halvår 2017

Første halvår har hatt en moderat positiv børsoppgang og de fleste markeder kan vise til en bra avkastning.

ODINs verdipapirfond 1. halvår 2016

Første halvår 2016 var preget av stor uro i aksjemarkedet. ODIN Aksje har hatt negativ avkastning, mens ODIN Rente endte på +/- 0. Den siste store hendelsen som ga store negative utslag i markedet var vedtaket om Storbritannias umeldelse fra EU etter valget 23. juni.