Nytt utseende. Samme filosofi: Les om vår nye drakt her.

Odin
Om Odin
Historien

Verdien av tid

Historien om Odin er en historie om tålmodighet, disiplin og avkastning.

Lang fortid med fokus på fremtid

Odin Forvaltning er en av Norges største og eldste fondsforvaltere, og har en lang og stolt historie å se tilbake på. Men enda viktigere: Vi vil ha en lang og stolt historie å se frem mot.

1990 var året Irak gikk inn i Kuwait, Mikhail Gorbatsjov ble president i Sovjetunionen (og vår virksomhet ble etablert i Norge og Sverige). Ja, i denne sammenhengen er vår etablering selvsagt en parentes i historien. Men vi setter den i kontekst til disse historiske hendelsene for å tydeliggjøre hvor lenge vi har vært her – og for å minne om hvilket stadig omskiftelig verdensbilde vi har navigert gjennom i over 30 år. Hele tiden med kompassnålen pekende i samme retning. Mot fremtiden og langsiktig avkastning.

Økende vekst i privat sparing, og fond som effektiv spareform, var bærebjelkene i vår etablering og er fremdeles like viktig i dag. Målet var å gi kundene bedre avkastning enn markedene fondene investerte i. Dette skulle vi oppnå gjennom å ha en klar og tydelig investeringsfilosofi: en indeksuavhengig aktiv forvaltningsstil, hvor vi investerer i selskaper med dyktig ledelse, god drift og sterk konkurranseposisjon. Dette har vært basisen i vår investeringsfilosofi. Denne investeringsfilosofien har tjent våre kunder godt i over 30 år, og Odin-fondene har helt siden oppstarten og frem til i dag vært forvaltet etter samme modell

Som langsiktig investor bruker vi naturligvis tid og ressurser på å være en ansvarlig eier. Vårt engasjement som eier har som mål å bidra til selskapenes langsiktige verdiskaping. Det krever at selskapene driver sin virksomhet på en måte som er bærekraftig på lang sikt, og at selskapenes ledelse har evne og vilje til å prioritere langsiktig verdiskaping.

Historien om Odin er også historien om alle våre fornøyde kunder. For de er selve grunnlaget for vår eksistens. Hver dag går vi på jobb med ett mål for øyet. Å hjelpe kundene til å oppnå en best mulig avkastning. Noe vi har tenkt å fortsette med. Over lang tid.

Hver dag går vi på jobb med ett mål for øyet. Å hjelpe kundene våre til å oppnå en best mulig avkastning.

Odin Forvaltning

Vår nordiske tilhørighet

Vi ble etablert under navnet Independent Fund Management. Valget av navn var knyttet opp mot forretningsideen bak etableringen - å starte et uavhengig forvaltningsselskap for investeringer i Norden. I 1992 skiftet vi vi navn til Odin Forvaltning AS. Dette for å understreke vår tilhørighet til det nordiske. Gjennom vårt navn og vår logo som består av Odins øye som omkranser Sleipner – Odins åttebeinte hest, bærer vi på en nordisk kulturarv vi er stolte av. Derfor står vi med beina (alle åtte) godt plantet i Norden i alt vi gjør.

Våre eiere og kontorer

SpareBank 1 har siden 1995 vært eier av Odin Forvaltning. I dag er selskapet et heleid datterselskap av SpareBank 1 Forvaltning. Hovedkontoret er i Oslo, men vi har også kontorer i Bergen, Stavanger, Stockholm, Gøteborg, Malmø og Helsinki. Norden er vårt hjemmemarked, og våre fond distribueres i Norge, Sverige og Finland.

Vår fremtidsrettede visjon

Vår visjon lyder; «Vi skaper verdier for fremtiden». Den fanger våre langsiktige ambisjoner. Samtidig understreker den at verdiskaping er det vi jobber med i alle ledd i organisasjonen. Hver dag. Vi skaper verdier for våre kunder gjennom god forvaltning og rådgivning, for våre ansatte gjennom oppgaver som gir faglig utvikling – og for våre eiere gjennom gode resultater.

Våre verdifulle verdier

Vi har fire verdier som støtter oppunder vår visjon. Disse representerer de grunnleggende prinsippene, overbevisningene og normene som vi står for. Disse verdiene er ikke bare fundamentale for vår identitet og kultur. De er også fundamentale for å skape verdier for fremtiden.

Langsiktig – Alt vi gjør har et langsiktig perspektiv fordi det gir solide resultater over tid

Engasjert  Vi er genuint opptatt av vårt felles mål, den personlige relasjonen og å være tilgjengelige

Kompetent – Vi er opptatt av å ha høy kompetanse i alle ledd og å benytte den for alt det er verdt

Bærekraftig – Hensyn til miljø-. sosiale- og forretningsetiske forhold står sentralt i alt vi gjør

Mer om Odin

Vil du bli en del av vårt verdifulle lag?

Våre ansatte er våre mest verdifulle investeringer. Kanskje er du vår neste investering?

Våre rådgivere

Odin har et rådgiverteam med bred og lang erfaring fra finansiell rådgivning. Vi er opptatt av å finne fondsløsninger som sikrer robuste porteføljer i tråd med mandat, investeringshorisont og risikoprofil.