Nytt utseende. Samme filosofi: Les om vår nye drakt her.

Vedtektsendringer i SpareBank1 Fond og SR-Bank Fond

Mandag 13. mai ble det avholdt andelseiermøte i forbindelse med planlagte vedtektsendringer i noen SpareBank 1 Fond og SR-Bank Fond.

Andelseiermøtet ble avholdt i forbindelse med foreslåtte vedtektsendringer i SpareBank 1 Norge Verdi, SpareBank 1 Verden Verdi, SpareBank 1 Utbytte, SR-Bank 20, SR-Bank 50 og SR-Bank 80.

Vedtektsendringer vedtas dersom det oppnås et flertall på minst 75 prosent av de avgitte stemmene.

Hovedpunktene i de forslåtte vedtektsendringene:
Formålet med vedtektsendringene er å endre prosessen for beslutning og utbetaling av utbytte i fondet. Etter dagens vedtekter må styret beslutte om fondet skal utbetale utbytte. Dette foreslås fjernet fra vedtektene slik at også administrasjonen i Odin Forvaltning kan treffe beslutningen.

I tillegg foreslås det å endre reguleringen av tidspunktet utbyttet utbetales. Etter dagens vedtekter skjer utbytteutbetalingen en gang årlig til andelseiere investert i den aktuelle andelsklassen per 30. april. Odin Forvaltning foreslår å endre dette til at utbytte utbetales på den dagen som anses hensiktsmessig. Normalt vil dette skje primo juni hvert år.

Finanstilsynet må samtykke til endringer av vedtektene i etterkant av at andelseierne har stemt for disse. Vedtektsendringene trer ikke i kraft før etter at de er godkjent av Finanstilsynet.

Resultater fra avstemmingene:

SpareBank 1 Norge Verdi
I andelseiermøtet ble det avgitt stemmer for en samlet verdi av NOK 354 541 053. Samlet ble vedtektsendringene vedtatt av andelseierne med 99,83 prosent av stemmene.

SpareBank 1 Verden Verdi
I andelseiermøtet ble det avgitt stemmer for en samlet verdi av NOK 986 007 497. Samlet ble vedtektsendringene vedtatt av andelseierne med 99,54 prosent av stemmene.

SpareBank 1 Utbytte
I andelseiermøtet ble det avgitt stemmer for en samlet verdi av NOK 728 716 202. Samlet ble vedtektsendringene vedtatt av andelseierne med 97,46 prosent av stemmene.

SR-Bank 20
I andelseiermøtet ble det avgitt stemmer for en samlet verdi av NOK 1 278 178. Samlet ble vedtektsendringene vedtatt av andelseierne med 99,70 prosent av stemmene.

SR-Bank 50
I andelseiermøtet ble det avgitt stemmer for en samlet verdi av NOK 20 769 089. Samlet ble vedtektsendringene vedtatt av andelseierne med 86,22 prosent av stemmene.

SR-Bank 80
I andelseiermøtet ble det avgitt stemmer for en samlet verdi av NOK 3 259 121. Samlet ble vedtektsendringene vedtatt av andelseierne med 99,51 prosent av stemmene.