Nytt utseende. Samme filosofi: Les om vår nye drakt her.

Odin
Tjenester
Formuesforvaltning

Formuesforvaltning

Vi skaper verdier for fremtiden for bedrifter og holdingsselskaper, stiftelser, legater, foreninger og idelle organisasjoner, offentlig sektor og offentlig eide selskaper og pensjonskasser. Vi tar utgangspunkt i finansreglement og setter sammen gode porteføljer som tilfredsstiller dette.

Bedrifter og holdingsselskaper

Beslutninger om investeringer er for mange forbundet med stor usikkerhet om hva som er kloke valg. Det blir ikke enklere av at valgmulighetene er mange. Derfor er vi opptatt av å gjøre investering enklest mulig. Fondsutvalget har vi utviklet med sikte på å skape gode løsninger for investeringer både på kort og lang sikt.

Stiftelser, legater, foreninger og ideelle organisasjoner

Odin Forvaltning har gjennom mange år hatt bred kontakt med stiftelser, legater, foreninger og ideelle organisasjoner og har fått et godt fotfeste i disse segmentene. For stiftelser og legater er realisering av formålet viktig i tillegg til at formuesverdiene forvaltes på en betryggende måte. Odin Forvaltning gir råd om kapitalforvaltning til stiftelser, legater, foreninger og ideelle organisasjoner, både kortsiktig likviditetsforvaltning og langsiktig forvaltning. Våre rådgivere hjelper til med å utarbeide og revidere investeringsstrategi som er i tråd med retningslinjer og investeringsformål for hver enkelt kunde. Odin Forvaltning har i tillegg stort fokus på ESG og bærekraft.

Vi har jevnlig seminarer/webinarer for å bygge kompetanse hvor tema kan være kapitalforvaltning, styrets ansvar eller gjennomgang av makrobildet. I tillegg er vi til stede på arenaer stiftelser, foreninger og ideelle organisasjoner er representert; som Nordisk Stiftelseskonferanse, Stiftelseskonferansen og Arendalsuka.

Offentlig sektor og offentlig eide selskaper

Odin Forvaltning har gjennom de siste 10 årene etablert et godt fotfeste i dette segmentet og samarbeider i dag med et stort antall kommuner, fylkeskommuner og offentlige eide selskaper. Vi bistår våre samarbeidspartnere både med likviditetsforvaltning og langsiktig forvaltning. Alle kommuner skal ha et gjelds- og finansreglement og dette bør oppgraderes ved jevne mellomrom. Vi har bistått et stort antall kommuner med denne revideringen hvor vi fokuserer på hvilken risiko kommunen har i sin finansportefølje og om denne er optimal i lys av kommunens økonomiske situasjon i dag og årene som kommer.

Kompetansebygging er sentralt i vårt samarbeid med offentlig sektor og vi har årlig flere samlinger regionalt eller i Oslo hvor temaer knyttet til finansforvaltning og offentlig sektor står i fokus. For å sikre ytterligere påfyll av kompetanse og kontinuitet har vi i tillegg gjerne 3 webinarer vår og høst hvor temaer som er relevante for offentlig sektor sin finansforvaltning vil bli belyst.

Pensjonskasser

En pensjonskasses kapital forvaltes langsiktig med gjerne et sterkt fokus på bærekraft. En pensjonskasse skal sørge for at kassen til enhver tid har tilstrekkelig midler tilgjengelig for utbetaling av medlemmets opptjente rettigheter. Dette skal utøves innenfor fastsatte retningslinjer og gjeldene regler fastsatt av lover og forskrifter, samtidig som avkastningen skal optimaliseres uten å ta for høy risiko. En pensjonskasse representerer både medlemmene og sponsor/arbeidsgiver og har et stort ansvar for å sikre solid bærekraftig forvaltning.

Vi har flere pensjonskasser som kunder, både offentlige og private, som typisk velger ett eller flere fond fra Odin inn i en bred portefølje. Odin har et bredt fondsutvalg med både artikkel 8 og artikkel 9 fond som har skapt god langsiktig avkasting gjennom å være investert i solide kvalitetsselskaper. Vi er opptatt av nær dialog med hver pensjonskasse og tilbyr tett oppfølging av rådgiver og nærhet til forvalter for å sikre kompetanseoverføring og god innsikt i fondene. I tillegg til kapitalforvaltning tilbyr vi også bistand på strategi og har jevnlig relevante arrangement om tidsaktuelle temaer om marked og forvaltning i både Norge og internasjonalt.