Nytt utseende. Samme filosofi: Les om vår nye drakt her.

Odin
Bærekraft
Bærekraftig forvaltning

Slik jobber vi med bærekraft i Odin

Bærekraft er en naturlig del i alt vi gjør. Her forklarer vi hvordan det inngår i arbeidet med å finne de beste investeringene til fondene.

ESG er ABC for Odin

I Odin skal vi være langsiktige eiere i kvalitetsselskaper som bidrar til en bærekraftig omstilling. Dette er vårt løfte til våre andelseiere.

Vår oppfatning er at du ikke finner ekte kvalitet uten å ta hensyn til bærekraft. Bærekraftsvurderinger er essensielle når vi analyserer selskaper for å forstå både risiko og muligheter. Vi er overbevist om at investeringer i selskaper som opererer ansvarlig i henhold til internasjonale standarder, som hensyntar ansatte, lokalsamfunn, klimaendringer og miljømessige og sosiale forhold, vil gi bedre langsiktig avkastning.

Dette er ikke noe nytt, og inngår som et grunnleggende element i Odin-modellen, vår forvaltnings-filosofi.

ESG star for Environmental, Social og Governance.

Vår investeringsprosess

I Odin er vi nøye i utvelgelsen av selskaper vi ønsker å investere i, og bærekraft er en del av analysen både før og etter investeringen er gjort.


Investeringsunivers: På bakgrunn av en grundig analyse av selskapers risikoprofil og fremtidsutsikter er det mange selskaper som ikke blir inkludert i Odins fond. Uforutsette hendelser og situasjoner kan likevel forekomme. Odin har derfor etablert et sett med utelukkelseskriterier som skal gi kundene en sikkerhet for hvilke selskaper som ikke vil være en del av Odin-fondene. I Odins retningslinjer for ansvarlig forvaltning har Odin beskrevet hvilke eksklusjonskriterier som gjelder.


Selskapsanalyse: Gjennom grundige selskapsanalyser vurderer vi både hva selskapene gjør og hvordan de gjør det. Dette inkluderer en gjennomgang av både bærekrafts-risikoer og -muligheter for selskapene, samt hvordan styret og ledelsen er rigget for å håndtere disse.


Aktivt eierskap:
Når vi har valgt å investere i et selskap er det med et blikk mot fremtiden og et ønske om å være langsiktige eiere. Vi bruker vår innflytelse som investor til å påvirke selskapene gjennom selskapsdialog, deltakelse i valgkomiteer og ved å stemme ved generalforsamlinger eller obligasjonseiermøter. Dette bidrar til at selskapene blir bedre rustet for fremtiden, som også gagner investorene.


Kontinuerlig vurderinger: Vi gjennomgår porteføljene jevnlig for å avdekke eventuelle brudd med våre forventninger og krav. Ved brudd vil vi som aktive eiere forsøke å påvirke selskapet til å gjøre positive endringer. Dersom vi over tid ikke observerer en evne eller vilje hos selskapet til positiv endring vil vi selge oss ut.

Vi er overbevist om at selskaper som forstår og integrerer bærekraft i sin virksomhet vil ha et betydelig konkurransefortrinn i årene som kommer.

Odin Forvaltning

Mer om bærekraft

ESG-integrasjon

Aktivt eierskap

Utelukkelser og observasjon