Bærekraftsrapport første halvår

Til tross for koronapandemiens tak på verden det halvåret som er gått, har aksjemarkedene, som igjen skal gjenspeile forventninger til fremtiden, vært overraskende sterke.

Det er spesielt teknologiselskaper som har gjort det bra, men også de «grønne» aksjene har vært med å dra børsene. Selskaper der forretningsmodellen er knyttet til bærekraft på ett eller annet vis, har over en lengre periode hatt en sterk utvikling.

Kritiske røster har tidligere uttalt at dersom vi får en nedgangsperiode i aksjemarkedet vil den grønne aksjeboblen sprekke.

En rapport fra Morningstar viser derimot at grønne fond både har falt mindre i verdi under markedsturbulensen, og hatt færre innløsninger enn tradisjonelle fond. Det er foreløpig en kort tidshorisont, men det ser i alle fall ut til at de grønne aksjene har bestått første prøvelse. Hvordan skal man tenke rundt denne sterke utviklingen i selskaper med en tydelig bærekraftprofil?

Les våre tanker rundt dette spørsmålet i halvårsrapporten.

 

 

 

 

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.