Slik gikk det med ODIN Rente i juli

Juli var en god måned for ODIN Rente.

ODIN Rente leverte en avkastning på 0,50 prosent i juli måned. Referanseindeksens avkastning var på 0,02 prosent. Hittil i år er fondets avkastning 0,50 prosent, mens referanseindeksens avkastning er 0,05 prosent hittil i år.

Når det gjelder avkastningen i de underliggende fondene i ODIN Rente, så har spesielt ODIN Kreditt som vekter 30 prosent i ODIN Rente bidratt til den positive utviklingen. Til tross for økte markedsrenter så leverte ODIN Kreditt en avkastning på 1,4 prosent i juli måned mye drevet av fallende risikopremier i det europeiske kredittmarkedet.

Lange renter opp og det forventes renteøkning av Norges Bank i september

Juli var en god måned i de internasjonale finansmarkedene, og til tross for uro rundt handelskrig og «Brexit» var det oppgang på børsene i USA, Storbritannia og i eurosonen. Markedsvolatiliteten har falt tilbake igjen fra de høye nivåene i vinter og vår, og de lange rentene har steget. Det europeiske kredittmarkedet hadde en positiv utvikling sist måned, og risikopremiene falt som nevnt markert. I Norge har vi også sett denne tendensen, om enn i noe mindre grad, og det har for øvrig vært sommerstille kredittmarkeder med kun få handler de siste ukene.

Flere norske makrotall har overrasket på den negative siden i sommer, blant annet når det gjelder detaljhandel og PMI. Det fine sommerværet kan ha påvirket folks handlevaner, og Norges Bank endrer neppe sine planer for renteøkning i september basert på disse tallene.

Du kan lese mer om fondet ditt og måneden som gikk her >>

Meld deg på våre nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på hvordan det går med fondene dine, hvordan vi jobber for å gi deg best mulig avkastning, samt få noen nyttige sparetips på veien.