Som pensjonist vil du takke deg selv for at du startet sparingen tidlig

Begynn å spare til pensjonen din nå! Konsekvensene etter nye pensjonskrav fra myndighetene vil føre til lavere pensjon og ekstra år i arbeid.

Opinion har i befolkningsundersøkelsen for 2016 spurt 1902 personer fra 18 år og oppover om deres syn på pensjon og sparing. Undersøkelsen viser at over halvparten av de spurte mener de trenger minst 70 prosent av lønnen de har den dagen de går av med pensjon for å få en god pensjonisttilværelse. Videre svarer bare én av tre at de vil stå i jobb lenger enn til fylte 67 år.

I følge SSB er det usannsynlig at dagens unge voksne vil kunne oppnå ønsket sitt om 70 prosent av lønnen den dagen de blir pensjonister.

Hva blir valget da? Jo, enten må man jobbe mye lenger enn det man en egentlig ønsker, eller straks begynne å spare til pensjon på egenhånd.

Det kommer til å bli viktigere og viktigere å ta ansvar for egen pensjon. Myndighetene varsler endringer i kravene til pensjonskassene, og dette kan føre til at vanlige folk taper hundretusener i pensjon, sier ODINs formuesforvalter, Victoria Terjesen.

Ta grep og start egen pensjonssparing allerede i dag
SpareBank 1 er eier og stor distributør av ODINs fond. Banken har i sommer lansert Norges enkleste pensjonssparing gjennom sin Pensjonskonto. Gjennom å velge denne pensjonskontoen sparer du indirekte i ODINs anbefalte fond.

Er du kunde i DNB, Nordea eller en annen bank?
Det spiller ingen rolle. Akkurat som Vipps og mCash er Pensjonskontoen til SpareBank 1 helt uavhengig. Du trenger verken være kunde i banken eller kunne noe om pensjon for å starte sparingen. Og, det er like enkelt på mobilen som på desktop.

start-pensjonssparing-100prosent

Direkte sparing i ODIN?
Dersom du ønsker å spare direkte i ODIN kan du selvfølgelig også gjøre det via ODIN Online . Vi anbefaler deg å ta en titt på vår fondsveileder for å finne det fondet som passer for deg og dine ønsker for fremtiden.