Vegard Søraunet

Vegard er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i finans. I tillegg har han en master i regnskap og erfaring fra PriceWaterhouseCoopers.

Forvalter disse fondene

Bakgrunn og erfaring

Vegard Søraunet har jobbet i ODIN siden mai 2006. Siden Vegard begynte i ODIN har han jobbet som analytiker på nordiske og europeiske aksjer etterfulgt av forvalteransvar på de globale fondene. Sammen med Oddbjørn Dybvad har Vegard forvaltet ODIN Global siden januar 2008. Han har også forvaltet ODIN Emerging Markets siden overtakelse av fondet i desember 2010. Fondet ODIN Global ble i 2012 kåret til «Beste globale fond 2012» av svenske Privata Affärer. Siden starten har Vegard gjennom sitt arbeid med ODIN Global, ODIN Global SMB og ODIN Emerging Markets vært sentral i oppbyggingen av ODINs globale forvaltning med meget gode resultater. Vegard har også vært sentral i utformingen av ODINs investeringsprosess og analyseapparat.

I januar 2013 overtok Vegard forvaltningen av ODIN Sverige til fordel for ODIN Global. I juli 2014 ble han også delforvalter for ODIN Norden sammen med Jarle Sjo og Truls Haugen. Siden januar 2016 har Vegard vært ansvarlig forvalter for ODIN Norden sammen med Truls Haugen.